onsdag 10. februar 2010

"STRESSED" is "DESSERTS" spelled backwards

Det nærmar seg fridagar og tid for å nyyyte helga!

Om nokon skulle vera inn på tanken på å bake litt godsaker, har eg oppskrift på ei nydeleg god (og heilt stressfri) kake her:

Rustikk sviskekake
denne kaka vert finast (og best?) når den ser litt "rufsete" ut...
Begynn med
250 gr svisker + vatn som akkurat dekkjer + 4 ss sukker + 1/2 ss vaniljesukker som kokast til syltetøykonsistens.
Lag så botnen slik:
4 eggjekviter + 2 koppar sukker piskast stivt
2 koppar kokos + 2 ss kveitemjøl + 1 ts bakepulver blandast i.
Ha i 24 cm form, steik ved 180 grader i 30 minutt.
Eggekrem:
4 eggjeplommer + 100 gram sukker + 1 dl fløyte + 1 ts sukker kokast på svak varme til den vert tjukk.
Krem:
3 dl fløyte + 3-4 ss sukker + 1/2-1 ss vaniljesukker piskast.
Alt avkjølast. Legg eit lag sviskefyll, så eggekrem og til slutt eit lag krem på toppen av kokoskakebotnen.
Botnen kan forøvrig breiast med svisker og eggekrem og frysast. Så treng du berre piske krem i ein fei og leggje den på når gjestene kjem.
Og så er det berre å ta helg. Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar