onsdag 25. november 2009

Kreativ kakebakst

Kjøkkenet mitt er diverre ikkje like lekkert som dei fleste andre sitt. Med sliten linoleum frå midten av 70-talet og ei usedvanleg dårleg plan øysing, nesten ikkje arbeidsbenkar og det meste av kjøkkenutstyret framleis nedpakka i flyttekassar er det ikkje så ofte eg set i gong med kulinariske prosjekt, men her om dagen vart trangen etter eit stykke med tung, mørk og saftig Brownies heilt uoverkommeleg.

Kokken måtte tenkje seg litt om etter alternativ arbeidsbenk, men fann løysinga ganske kjapt (sjå bilete).

Eg har tilpassa oppskrifta som står i Freia 70% Kokesjokolade litegrann etter eigne ynskje. Den oppgraderte browniesoppskrifta går som følgjer:

100 gr FREIA Kokesjokolade 70%
250 gr sukker
200 gr smør
2 egg
2 ts vaniljesukker
100 gr kveitemjøl
2 ss mørk kakao
150 gr valnøtter

Brekk opp sjokoladen og ha den i ei gryte. Lat den smelte på SVAK varme. Rør smør og sukker kvitt. Tilset egg. Ha i mjøl, vaniljesukker, smalta sjokolade og hakka valnøtter. Hell røra i ei lita langpanne (20x30 cm), evnt. i ei rund kake form, med bakepapir i botnen. Steik ved 170 grader i omlag 30 minutt. Kjøl av før oppskjæring.

Brownies'en bør nyyyyytast attåt ein god kopp kaffi!

1 kommentar:

  1. mmmmm...hørtes veeeeldig godt ut!
    takk for at du deler oppskriften!
    kos deg! og ha en fin kveld

    moaklem

    SvarSlett