tirsdag 29. juni 2010

Kunst og handverk i Risør

arrangert 8-10. juli.
Eg har planar om å stikke av frå siste del av slåtten her på garden og få med meg den store hendinga. Ei kusine av meg har vist så utruleg mange fine ting ho har kjøpt på denne marknaden, og no klarer eg berre ikkje halde meg vekke lenger...
Pilfletting er eit godt, gamalt handverk og eg har veldig lyst på ei korg til å ha spøtet i. (Hihi - og eg som ikkje strikkar i det heile teke...) Berre det å vandre rundt i vakre Risør og sjå kunst og handverk i all slags fargar, former og materialer verkar som
A Dream Come True.
Glade fjes og blaute konsonantar er heller inga ulempe!

fredag 18. juni 2010

Stearinljos med pynt

Veldig, veldig enkelt å lage - og veldig, veldig koseleg!
1 stk stearinljos
1 stk etikketmaskin frå Dymo
og nokre gode ord
er alt som skal til!


torsdag 10. juni 2010

Mjølk fjernar flekkar!

Gløym flekkfjernarar med slemme kjemikaliar!

Dersom du får bærflekkar på kleda er faktisk mjølk eit effektivt flekkfjerningsmiddel.
Eg var på besøk hjå tanteungane mine her ein dag. Då 10-åringen trong hjelp til å få den heimelaga saftisen opp av forma, endte det med at eg fekk blåbærflekkar over (nesten) heile meg! På dokumetarprogrammet Tilbake til viktoriatiden på NRK såg eg for ei tid tilbake at Ruth fjerna bærflekkar med mjølk - og dette måtte sjølvsagt prøvast ut. Eg la derfor gensaren min oppi ei skål med mjølk over natta, og utruleg nok: Neste morgon var flekkane forsvunne som dogg for sola! Og det heilt naturleg!

tirsdag 8. juni 2010

Vøling på storelemmen

Då er endeleg storelemmen tømt for skrot og skrømt (...) og står no klar for oppvøling. For ikkje-vestlandske lesarar kan eg opplyse om at ein lem er det same som eit rom andre etasje. I huset vårt har me tråppalemmen, vetlelemmen og storelemmen - som tilsvarer "rommet som trappa går opp til i andre etasje", "det vesle rommet i andre etasje" og "det store rommet i andre etasje". Storelemmen er eit ganske stort rom, omlag 20 kvadratmeter, og planen er at det skal verte master bedroom med bad vegg i vegg og utgang til balkong. No er det slik at verken bad eller balkong er på plass, så me snakkar litt fram i tid før alt er ferdig. Enn so lenge skal i allefall storelemmen få ei real oppvøling! Når huntonittplatene forsvinn vert tømmerveggane synlege. Diverre har det vore vasslekkasje på to ulike plassar: Der vindauget no er og i det eine hjørnet inne i rommet. Men dersom me byter ut vindauget med balkongdør, og set opp eit høvande skap borti kroken, vert skadane skjult og ute av verda! Tji-hi!

mandag 7. juni 2010

Late dagar

Sola har varma frosne vestlendingar i fleire dagar no. Hagebenken eg fekk til jul (kreative foreldre!) for nokre år sidan er komen ut i hagen, og å sitje der å kjenne telen gå ut or kroppen denne helga var berre aldeles skjønt!
På late dagar kan det vera kjekt å finne fram lektyre frå ei svunnen tid...
Eg las ikkje akkurat ustanseleg frå perm til perm, men litt artig var det likevel å kikke i Frøken Detektiv og den kinesiske gåten. Den stod å finne i ei bokhylle her i gamlahuset - enno ein av dei litt artige små skattane som av og til dukkar opp. Det var veldig koseleg å sitje på hagebenken med pledd over knea og lese om Nancy og venninnene hennar (før dei fekk mobiltelefon og ipod).

fredag 4. juni 2010

Tra-lallalalalalala....

Litt dyr, men sooo nydeleg!
Denne sykkelkorga har eg drøymt om i eit par år allereie. Den er å få kjøpt hjå designhouse stockholm (kanskje andre stader også), og eg har berre såååå lyst på den!
Når eg ser denne korga har eg lyst å ta på meg den grøne lollopardkjolen min, dei raude blondekloggane mine, setje opp håret og trakke avgarde med mjuk sommarluft svinsande kring leggane, og så stoppe på den gode markjordbærstaden borte i svingen og ta ein pause for å plukke jordbær på strå
- og berre nyte sommaren i fulle drag!