torsdag 31. desember 2009

mandag 28. desember 2009

Også firbeinte nyt jula...

...særleg når det har kome nytt ullpledd i sofaen!

Eg fekk eit kjempefint hekla pledd av Mamma til jul - eit skikkeleg restegarnteppe som er sett saman av heilt ville fargar som ein ikkje skulle tru gjekk saman. Men nettopp fordi ingen av dei passar saman, så passar dei saman. Get it? Ein del av garnstumpane hadde bestemor liggjande i små nøster i ei tønne då eg var liten, og eg tykte det var veldig kjekt å sjå på alle fargane. Ein del av garnet har nok blitt til overs frå strikkeprosjekt på 60- og 70 talet, men no er det engeleg kome til nytte. Noko eg er veldig glad for!

kalde vinterdagar varmar ingenting så godt som heimelaga pledd. Det er katten Sofia heilt einig i!

lørdag 26. desember 2009

Rart juletre? Ja, absolutt!!!

Juletreet vårt er ei skeiv BJØRK!

Enkelte vil påstå at dette ikkje er særleg fint, medan andre nok meiner det er fjollete. Dei mest konservative vil kan hende meine at ein ikkje skal tukle med tradisjonar. EG, derimot, har ingen problem med å ha det litt moro på tradisjonar sin bekosting og tykkjer dette er eit nydeleg og akkurat passeleg tullete juletre.

Ha ei tullete jul og eit skrått år i vente!


søndag 20. desember 2009

Fluesopplampe !

Fiiin lampe, eller?

Eg har nettoppbestilt to eksemplar på nettbutikken sprell.no. Håpar den rekk fram i romjula ein gong. Eg ser nemlig for meg at den skal gjere susen på pikerommet (arbeidsrommet) mitt. Det var ikkje meininga å julepynte noko særleg der, men med slik ein stemningskapar i vindauget vert det jo JUL-JUL-JUL uansett!

onsdag 16. desember 2009

Pagten - dansk julekalender på nett-TV

Klar for litt dansk førjulsstemning?


På Danmarks Radio sine nettsider http://www.dr.dk/ kan ein følgje med på den fantastiske (i ordets rette forstand) julekalendaren Pagten. Forteljinga går føre seg i landsbyen Thyregod der isheksa Iselin har planar om å drepe alle nissar slik at ho vert eineherskar i den magiske verda. Det einaste som kan stoppe henne er om eit menneske som har dei rette kvalitetane og som kan sjå nissar, klarer tre vanskelege prøvar saman med ein nisse.

Dei utvalde til oppdraget er mennesket Malte og nissejenta Lyda. Diverre er det fleire enn Iselin som gjer det vanskeleg for dei å klare å finne pakta...

onsdag 9. desember 2009

Kokosmakroner på 1-2-3!

Her fylgjer Mamma si alltid vellukka oppskrift på
KOKOSMAKRONER
4 eggjekviter
15o gram melis
VISP STIVT
(Mamma: "Når du trur du har vispa lenge nok,
visp like lenge til. Då flyt ikkje makronene utover.")

Tilsett så:
200 gram kokos
1 spiseskei vaniljesukker
1 plate hakka, mørk sjokolade
RØR DETTE I MED SLEIV

Bruk to skeier og sett toppar på eit bakepapir. ENKEL OPPSKRIFT GJEV OMLAG 16 -20 MAKRONER. Lag litt mellomrom mellom kvar topp då makronene gjerne flyt litt utover under steiking.

Steik i 10 - 15 minutt,

i 180 - 200 grader.

LUKKA TIL med julebaksten!

torsdag 3. desember 2009

Vintage-tävling

Flinke Johanna Flyckt bak bloggen johanna-vintage.blogspot.com har fram til 10.desember ei utlodding der denne nydelege kjolen skal få ein ny eigar. Kvifor ikkje freiste lukka og hive seg med?