mandag 28. september 2009

Lysten på ein Lollopard?

Akkurat no er det REA på fantastisk søte, fantastisk kule og fantastisk fantastiske klede frå Malmø i Sverige!

Hjå Lollopard kan ein verkeleg få tak i snasne klede. Til heile familien! Ein del av sortimentet er til og med laga av økologisk bomull! Eg har vore innom nettbutikken med jamne mellomrom det siste året, og no (ikkje ein dag for tidleg!!!) har eg sendt inn bestillinga!




Snart kjem denne grasgrøne traktorkjolen dumpande ned i postkassa. Tjo-hoi!

Og her går me altså for ein perfekt match... Denne herre-t-skjorta er også på veg!
PS! Husmorskulen-etikett, javel? Forklaringa er at det er jo viktig for ei kvar moderne husmor å ha oversikt over mogelegheiter til innkjøp av gode, slitesterke kvalitetsklede for heile familien...

torsdag 24. september 2009

Haustleg VINTAGE frå Sverige

Dette biletet er henta frå ein svensk blogg som heiter www.vintage.blogspot.com. Bak bloggen står Johanna Flyckt som driv profesjonelt med stylingoppdrag og innreiingsreportasjar. Bileta hennar er berre heilt vidunderlege.

Fotoet av laukane på glas tykkjer eg er ein hyllest til hausten. Fargar og tekstur i biletet oppsummerer hausten som kjensle og stemning - utan at motivet er den klassiske skogen med gule lauv som ligg som ein fell på bakken.

Å besøke denne bloggen er kvardagskos på sitt beste. Vel bekomme!

torsdag 10. september 2009

Knapt med knappar?

I framtida, om ikkje lenge - ei lita stund, berre, vonar eg å få keramikk-omn og utstyr på plass slik at eg kan byrje å lage knappar, skåler, koppar og anna moro igjen. Men før eg kan huse omn, må eg ordne hus. Og før eg kan ordne hus, må eg ordne litt utomhus. Drenere, heiter det. (Ikkje trenere, altså, sjølv om det jo trenerer mine planar ein smule!) Og det er idiverre IKKJE like kjekt ut som å sitje med leire oppetter armane i eigen verkstad. Moro eller ikkje moro - det må gjerast. Uansett. Og det hjelper ikkje å leggje seg ned på golvet å banke med armar og bein og rope på Mamma og Pappa.

Det veit eg. For eg har prøvd.

tirsdag 8. september 2009

Konkurranselysten?


Den danske jenta bak den fortryllande, søte og superkreative bloggen www.smilerynker.blogspot.com feirer "Over 100 følgere", og inviterer alle lesarar å vera med på ein Give away...


Meld deg som følgar, legg til ein kommentar, og du er med i trekninga av "en særlig lille kreativ gave". (Dansk er eit vidunderleg språk, ikkje sant?)

Hauststemning

Det regnar ute.
Mykje.
Og det bles.
Mykje.
Men eg sit inne.
Med katten i fanget.
Under eit pledd.
Og eg har te i koppen.
Og kos i kroppen.
Mykje.
Hausten er ikkje so verst ei årstid likevel.

torsdag 3. september 2009

Steg for steg



...må ein gå når ein pussar opp eit gamalt hus. Tidlegare i sommar vart det lite lekre golvbelegget rive av og fjerna (bilete nedanfor). Det var litt arbeid å få bort all den gamle limen, men etter eit par tolmodige kveldar var den borte. For ei veke sidan var eg nede ved fjorden og henta velduftande roser i hagen hjå Mammo mi. Rosene sette eg rundt om kring i huset, og angen spreidde seg bokstaveleg tala frå loft og til kjellar!



Spørsmålet no er berre om trappa skal verte trekvit (pusse-pusse = mykje arbeid), eller om den skal målast (svisj-svusj = gjort i ein fei)? Akk, livet er fullt av store spørsmål!!!



onsdag 2. september 2009

In Jane Austen's universe

... I am Elizabeth Bennet!


Ye-hey! I am intelligent, witty, and tremendously attractive. I have a good head on my shoulders (...) and I'll live happily ever after with my Mr. Darcy.




Take the Which Austen heroine are you-quiz and find out which heroine YOU are.